Uratarina: Sari Ahonen

Tiimistä voimaa jo 36 vuoden ajan

ISOPLUSsan syntymistä vuonna 2023 on edeltänyt useat yrityskaupat 1970-luvulta lähtien. Customer Manager Sari Ahonen on ollut mukana yrityksen kehityskaaren vaiheissa aina Wiik & Höglundin ajoista alkaen. Vuosien aikana moni asia on muuttunut, mutta kaksi asiaa on kuitenkin pysynyt samana: vahva yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri sekä halu tarjota ensiluokkaista asiakaspalvelua.

Sari aloitti työt kaukolämpöputkia valmistaneen Wiik & Höglundin palveluksessa vuonna 1987. Sen jälkeen yrityksen nimi vaihtui yhtiöittämisen myötä KWH Pipeksi, joka jälkeen fuusion kautta Uponor Infraksi. Nykyinen yhtiö syntyi vuonna 2023, kun ISOPLUS Group hankki Uponor Infra Oy:ltä kaukolämmön ja -jäähdytyksen liiketoimintayksikön Vaasan tehtaineen.

 

Kannustavassa tiimissä on ilo tehdä töitä vaikka vuosikymmeniä

Nykyisellä ISOPLUSsalla työskentelevä Sari iloitsee siitä, että samanlainen tekemisen meininki on säilynyt yrityksen pitkän historian ajan. Töitä on aina tehty myös tiimien rajojen yli, joustavasti eri osastojen välillä.

“Olen aina ollut “doer” ja täällä vallitseva tekemisen meininki on ollut yksi tekijöistä, joka on saanut minut viihtymään samalla työnantajalla jo 36 vuoden ajan. Täällä on aina ollut ympärillä hyvä tiimi ja samanhenkisiä ihmisiä. Halu työskennellä parhaan kyvyn mukaan yhteisen päämäärän eteen on säilynyt vuodesta toiseen”, Sari kertoo.

Hänen työhönsä Customer Managerina kuuluu mm. asiakkuustiimin vetovastuu sekä ISOPLUSsan suurimpien asiakkuuksien hoitaminen Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

“Tiiminvetäjänä uskon siihen, että kun tiimiläiset voivat hyvin, myös asiakkaat voivat hyvin. Siksi on tärkeää huolehtia siitä, että tiimi on inspiroitunut, ja heillä on hyvät puitteet onnistua työssään”, Sari kuvailee.

Hän kertoo, että ISOPLUSsalla on myös vallinnut aina vahva auttamisen kulttuuri, ja tukea on aina tarjolla niin esihenkilöiltä kuin myös tiimiläisiltä tarpeen vaatiessa.

 

Ensiluokkaisen asiakaskokemuksen rakennuspalikat

Sari näkee, että jokaisella ISOPLUSsalaisella on keskeinen rooli ensiluokkaisen asiakaskokemuksen luomisessa, tiimeistä ja tuotannon vaiheista riippumatta.

“Vaikka meillä on tämä asiakaspalveluun erikoistunut tiimi, niin erinomainen asiakaskokemus vaatii sitä, että jokainen ketjun osa toimii hyvin. Koen, että kaikki täällä tekemämme työ on aina asiakasta varten – me jokainen hoidamme eri palikkaa siitä asiakaspalvelusta”, Sari jatkaa.

Sari kokee, että erinomaisen asiakaskokemuksen pohja ISOPLUSsalla muodostuu kolmesta avaintekijästä: hyvinvoivasta ja osaavasta henkilöstöstä, henkilökohtaisista asiakaskontakteista ja nopeasta reagoinnista.

“Henkilökohtaiset asiakaskontaktit mahdollistavat sen, että pystymme reagoimaan nopeasti asiakkaan kysymyksiin, haasteisiin ja tarpeisiin”, Sari kertoo.