Kustannus- ja energiatehokasta kaukolämmöntuotantoa innovatiivisella ISOPLUS-kaksiputkijärjestelmällä

Esieristetyt kaksiputkijärjestelmät (Mpuk) soveltuvat erinomaisesti kaukolämmön ja -kylmän käyttöön sekä varmistavat maksimaalisen ekologisen hyödyn kauko- ja kylmälämmön kuljettamisessa. Valmistamme putkia Energiateollisuuden suosituksen L1/2020 mukaan kokoluokissa DN20-1200 ja DN20+20 – 250+250 sekä tarpeen vaatiessa myös muiden EN-standardien mukaisesti eri eristeluokissa. Putkien toimituspituudet ovat 12 m, 16 m ja projektikohtaisesti myös 18 m.

Järjestelmiin kuuluu myös eristetyt osat kuten kulmat, t-haarat, supistukset ja venttiilit.

Kaksiputkijärjestelmät ovat erinomainen lisäys yksiputkijärjestelmiin, kun halutaan varmistaa maksimaalinen ekologinen hyöty kauko- ja kylmälämmön kuljettamisessa. Kaksiputkijärjestelmät on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen eristys.

Kaksiputkiputkijärjestelmän etuina verrattuna yksiputkijärjestelmiin voidaan pitää tilan, työn ja rahan säästöä etenkin pienemmissä kokoluokissa.

 

ISOPLUS-putkijärjestelmien lämmönjohtavuus 

Kaikissa esieristetyissä ISOPLUS-kaksiputkijärjestelmissä käytetään eristeenä polyuretaanivaahtoa (PUR), joka koostuu polyolista ja isosyanaatista EN 253 standardin mukaisesti. Siinä tapahtuva eksoterminen kemiallinen reaktio mahdollistaa laadukkaan eristyksen minimaalisella ominaispainolla ja poikkeuksellisen hyvällä lämmönjohtavuudella: λ50 = 0.0241.

Innovatiivinen putkenvalmistusprosessimme varmistaa PUR-vaahtomateriaalin tasaisen tiheyden ja PEHD-suojakuoren kestävyyden, pienentäen mahdollisen lämpöhävikin minimiinsä. PUR-vaahdon ja PEHD-suojakuoren välistä löytyy myös diffuusiota estävä kerros, joka ehkäisee PUR-vaahdon vanhenemista ja takaa korkealaatuisen eristyksen koko kaksiputkijärjestelmän käyttöiän ajan.

 

isoplus kaukolämpöputken asennus

Haluaisitko kuulla lisää kaksiputkijärjestelmistämme?

Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse: